FAQ

CINE?

Cluburile de Film One World este un proiect al Asociatiei ORICUM – o organizatie care isi propune sa transforme sistemul educaţional din Romania prin introducerea de elemente creative, inovative si practice si prin promovarea proactivitatii in randul tinerilor cu varste cuprinse intre 15-25 ani. Initiativele ORICUM tintesc crearea unei platforme de comunicare care uneste trei mari aspecte ale vietii tinerilor: educatia, participarea publica si industriile creative.

CÂT DE DES ORGANIZĂM PROIECŢII?

Pentru a fi un Club de Film de succes, este necesar sa organizati o proiectie pe luna. La inceputul fiecarui luni coordonatorii anunta managerul de proiect ce proiectii au planificat pentru luna respectiva. Astfel Asociatia ii poate ajuta cu sugestii de invitati si activitati.

 

 

 

DE CÂȚI PROFESORI E NEVOIE?

Pentru fiecare Club de Film ar fi bine sa existe un profesor coordonator. Rolul sau este de a sprijini echipa Clubului atat logistic (gasirea unei sali de clasa, rezervarea acestuia, relatia cu directiunea) cat si cu sugestii de invitati, etc. In acelasi timp, este foarte important de mentionat ca liceenii sunt cei care organizeaza si administreaza Clubul de Film, inclusiv dezbaterea de dupa proiectie. Rolul profesorului este de sprijin si consultare.

CUM ALEGEM ECHIPELE?

Daca vrei sa iti deschizi un Club de Film la tine in liceu, tot ce trebuie sa faci este sa completezi formularul de aplicatie pe care il gasesti aici. In functie de acest formular vom alege coordonatorul/coordonatoarea. Apoi echipa de 4-5 liceeni este aleasa de catre coordonator, tinand cont de interesele si abilitatile fiecaruia. In echipa trebuie indeplinite roluri ca promovarea proiectului (crearea unui event pe Facebook, impartire de fliere, mers din clasa in clasa, pus afis la avizier), fotograful de la eveniment, relatia cu invitatul, moderarea dezbaterii samd.