Pentru elevi

Daca esti pasionat de cinematografie, curios din fire si dornic de explorari, ai ajuns unde trebuie!

Ca membru al comunitatii Manifesto, poti sa:

- organizezi si sa participi la cluburi de film documentar desfasurate lunar chiar in liceul tau

- iei parte la dezbateri despre problemele oamenilor de pretutindeni

- mergi la workshopuri si tabere de vara pe tema filmului documentar

- pui in aplicare idei de schimbare sociala la nivelul comunitatii in care locuiesti

Pe scurt, te provocam sa privesti, sa dezbati si sa actionezi! Cum? Iti povestim mai jos:

FILME: Totul porneste de la filme. Noi credem ca povestile de transforma iar filmele documentare pot naste comunitati de oameni curajosi care sa actioneze impreuna pentru o lume mai buna. Prin Manifesto vei face cunostinta cu  documentare indraznete care vorbesc despre provocarile lumii de astazi: dezvoltare economica, diversitate culturala, alimentatia sustenabila, protejarea mediului, fenomenul migratiei, activism civic, istoria recenta.

Pentru a avea acces la filme, poti aplica oricand la un club de film Manifesto in liceul tau. Afla aici care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmezi!

DEZBATERE: Scopul filmelor Manifesto este sa-ti provoace mintea si curajul. De aceea, fiecare proiectie din liceul tau va fi urmata de o dezbatere legata de tema documentarului vizionat. O ocazie buna pentru a invata cum sa-ti expui si sa-ti argumenti un punct de vedere si cum sa pledezi pentru cauza ta.

ACTIUNE: Provocarea cea mai mare este sa identificam probleme din comunitatile apropiate si sa gasim solutii de schimbare sociala. In luna decembrie vom lansa o competitie de proiecte dedicata liceenilor, unde cele mai valoroase idei vor fi sustinute financiar pentru implementare. Poti propune plantarea unei paduri, infiintarea unui asociatiei pentru sustinerea tinerilor sportivi din orasul tau: orice idee mica poate salva o comunitate mare.