Pentru profesori

Unul din obiectivele importante ale Cluburilor de Film Manifesto este promovarea educatiei globale si a educatiei cinematografice in scolile din Romania. Ne folosim de film documentar pentru a informa asupra unor teme de interes ridicat la nivel european (drepturile omului, sustenabilitate, pace, prevenirea conflictelor, interculturalitate) si pentru a starni activismul civic in randul tinerilor.

De ce educatie globala?

Necesitatea introducerii educatiei globale in scolile romanesti vine din lipsa de incredere in institutiile si valorile democratiei, precum si apatia civica care sunt unele dintre cele mai importante probleme ale tinerilor din Romania. Studii precum cel al Fundatiei Soros sau Barometrul Tinerilor 2008 demonstreaza un nivel foarte jos de cultura civica.

De ce film documentar?

Filmul documentar este  un instrument  relevant pentru stimularea capacitatii critice a tinerilor de liceu. Unul dintre principalele motive de participare a liceenilor  la programul Manifesto este accesul la filme care ii provoaca sa descopere alte perspective asupra lucrurilor aparent cunoscute.